• Anasayfa
  • Blog
  • Arkadaşınıza Alabileceğiniz 10 Hediye Fikri!
Yayınlanma Tarihi 12.06.2024 Genel Kültür

Termos Kullanım Rehberi: Termos Temizleme, Koku Giderme Tüyoları

Yaşamı kolaylaştıran ürünler arasında yer alan termoslar, bakım ve temizlikleri yapıldığında çok daha verimli bir performans gösterebilir. Düzenli olarak bakım ihtiyacı giderilen termoslarda koku oluşumu ya da performans düşüklüğü görülmez. Uzun ömürlü kullanım sağlamak için derlediğimiz önemli ipuçlarına göz atabilir, termosunuzu en iyi şekilde temizleyebilirsiniz. Peki, termos nasıl temizlenir? Aşağıdaki detayları inceleyerek hemen uygulayabilirsiniz.

termos-kullanim-rehberi-banner

Termos Temizliği ve Bakımı

Termoslar, sıcak içeceklerin en çok korunduğu gereçlerdendir. Bu sebeple koyu leke oluşumu görülebilir. Bu noktada termos temizliği yaparken aşağıdaki pratik yöntemlerden faydalanabilir, termosunuzu ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Günlük Temizlik: Günlük olarak her kullanımdan sonra termosunuzu temizleyerek sağlayarak kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz. Termosunuzun kapak bölümünün üst kısımlarını ve termosun içine bakan kısmını detaylı bir şekilde temizleyebilir, her içecek değişiminden sonra da ayrıca temizleme işlemi yapabilirsiniz. Bulaşık deterjanı, fırça ya da sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. Termosu yıkadıktan sonra kurulama işlemini yaparak üzerinde damlacık oluşmasını engelleyebilirsiniz.
  • Maden Suyu ve Su Karışımı: Bu yöntem, termosunuzda tahribat oluşturmayan temizlik karışımlarından biridir. İçeriğindeki doğal minerallerle temizliğin sağlanmasına yardımcı olan maden suyunu termosunuzun içine boşalttıktan sonra bir gece beklemeniz önerilir. Büyük boyutlu termoslarda maden suyunun üzerine su ilave edebilirsiniz.
  • Tuz: Tuz, termos içerisinde oluşan kötü kokuları giderir ve aynı zamanda temizlik sağlayan malzemeler arasında yer alır. Kötü kokuları yok etmenizi sağlayan tuzun etkisini artırmak için buzla bir arada kullanabilirsiniz. Yarım çay bardağı tuzu termosunuza doldurduktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletebilirsiniz. Ardından durulayarak kusursuz bir temizliğin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sirke: Hijyenik bir temizlik işlemi yapmanıza yardımcı olan sirke, termosa ilave edilir. Ardından termos kapağı kapatılarak çalkalanır. Bu işlemden sonra termos içerisinde temizlik sağlanır. Son olarak su ve sabun yardımıyla bir defa daha temizlik işlemi yapılır. Termosunuzun temizliğini bu şekilde yapabilir, daha sonra havalanması için ağzı açık şekilde iki dakika kadar bekletebilirsiniz.

Kokuları Giderme ve Önleme Yöntemleri

Termosların kullanımında en çok şikayet edilen konulardan biri kötü koku deneyimidir. Uzun süre kapalı ve kullanım dışı kalan termoslarda kötü kokular oluşabilir. Bazen sık kullanılan, hatta yeni alınan termoslarda bile kötü koku oluşumu görülebilir. Kötü kokuları giderirken şu yöntemlerden yardım alabilirsiniz:

  • Sirke: Kötü kokuların oluşumunu önleyen aynı zamanda mevcut kötü kokuların yok olmasını sağlayan en güçlü temizlik araçlarından biridir. Bu işlem için üzüm sirkesi ya da elma sirkesi kullanabilir. Sirkeyi termosunuzun içerisine yarım çay bardağı kadar doldurabilir, ağzını kapattıktan sonra çalkalama işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem termosunuza sinen kötü kokuları giderir ve mikropları öldürerek temizlik sağlar. Termosunuzu sirkeyle çalkaladıktan sonra içerisindeki sıvıyı termos kapağınıza da dökebilirsiniz. Termos kapağınızın her detayına sirkenin temas etmesine özen göstererek kötü kokuları giderebilirsiniz.
  • Karanfil ve Su: Kötü koku oluşumunu önleyen en doğal çözüm yöntemlerinden biri olan karanfil, termos temizliğinde faydalanabileceğiniz materyaller arasında yer alır. Güçlü bir etkiye sahip olan karanfil, keskin ve hoş bir kokuya sahiptir. Bir tatlı kaşığı karanfili termosunuzun içini dolduracak kadar suyla birlikte kaynatıp soğumaya alabilir, soğuma işlemi tamamlandıktan sonra termosunuzun içerisine dökebilirsiniz. 12 saat kadar bekledikten sonra suyu dökerek bulaşık deterjanı ve sünger yardımıyla termosunuzu temizleyebilirsiniz. Sünger yerine varsa şişe fırçası kullanabilir, termosunuzun çizilmeden temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Karbonat: Çelik, alüminyum, plastik, cam olmak üzere çok sayıda materyalin temizliğinde kullanılabilen karbonatla verimli bir temizlik işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bir çay kaşığı karbonatı termosunuzun içerisine döktükten sonra üzerine kaynama derecesine gelmiş olan suyu ilave ederek temizlik yapabilirsiniz.
  • Limon Suyu ve Su: Matara ya da termosunuzu limon suyu ve su ile karıştırarak temizleyebilirsiniz. Ürün içerisine karışımı boşalttıktan sonra birkaç saat bekletebilir, kötü kokuların uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Ardından durulama işlemi yaparak hoş bir koku elde edebilirsiniz.

Termos Bakımı ve Uzun Ömürlü Kullanım İpuçları

Termoslar, düzenli bakım ve doğru temizleme yöntemi sayesinde uzun süre size hizmet edebilir. kamp, kısa ya da uzun yol seyahatleri, ofis, okul, günlük kullanım gibi çok sayıda kullanım alanı bulunan termoslar; özellikle çay kahve gibi leke bırakan meşrubatların kullanımından sonra günlük olarak temizlenmelidir. Günlük temizlik ve bakım işlemi yapılmayan termoslarda kötü koku oluşumu kaçınılmazdır. Peki, termos bakımı nasıl yapılır? Uzun ömürlü bir kullanım için aşağıdaki ipuçlarına bakabilirsiniz;

  • Matara ve termos temizliği, günlük olarak yapılması gereken temizlik işlemlerindendir. Yeni termos aldığınızda da temizlik işlemi yaptıktan sonra kullanım sürecine başlamanız önerilir. Yeni termos nasıl temizlenir diyorsanız su ve deterjan yeterlidir. Sünger yardımıyla deterjanı köpürterek iç ve dış kısımlarını temizleyebilir, ardından bol suyla durulandıktan sonra kurulayabilirsiniz.
  • Termoslar vakumlama özelliği olan özel ürünlerdir. Bu nedenle uzun ömürlü kullanım için bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez. Bulaşık makinesinde yıkanan termoslarda vakumlama bölümü bozulabilir ya da termosun iç yüzeyinde çizilmeler meydana gelebilir. Termos temizliğini elde, sünger ve deterjan yardımıyla yaparak sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.
  • Biberon fırçası ya da şişe fırçası adı verilen fırça çeşitleri, termosunuzun iç bölümünde ulaşamadığınız yüzeyleri temizlemenizi sağlar. Temizlik işlemi sırasında yumuşak uçlu fırçaları kullanarak termosunuzu çizmeden hijyen sağlayabilirsiniz.
  • Termosunuzun temizliğinde tuz ruhu, çamaşır suyu gibi yıpratıcı deterjan çeşitlerinin kullanımından kaçınarak olası aşınmaları önleyebilirsiniz.
  • Temizlik işlemi sırasında ürününüzün kapağını kapatarak üst yüzeyinde kalan artıkların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Pratik Termos Temizleme Araçları ve Malzemeleri

Termoslar, farklı form ve özelliklerde üretilir. Bardak şeklinde kapaklı olarak üretilen termosların yanı sıra uzun şişe formlarında üretilen termos çeşitleri de bulunur. Termosu temizlerken kullanabileceğiniz araç ve materyallerin başında biberon ya da şişe fırçası, bulaşık süngeri ve mikrofiber kurulama bezi yer alır. Bu malzemeler dışında herhangi bir araç ve gerece ihtiyaç duyulmaz.

Ersa Saat çok sayıda ünlü markanın özenle ürettiği kaliteli termos ve matara modellerine sahiptir. Hayatınızı kolaylaştıracak ve içeceklerinizi gün boyu sıcak ya da soğuk tutmanıza yardımcı olacak termos çeşitlerini hemen inceleyebilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayan termos seçeneğini sepete ekleyerek avantajlı fiyat seçeneklerinden anında yararlanabilirsiniz.

Ana Sayfa

Menü

Sepetim

Profilim