ARA

Beğendiklerim

Sepetim

Satın Al

İndirim : 0 ₺

Toplam : 0 ₺

Yayınlanma Tarihi 1.03.2019 Saat Bilgileri

Saat Camı Çeşitleri

Saat camı nedir, çeşitleri nelerdir, bu çeşitlere dair özellikler nasıl ayrışır? Bu soruların cevaplarını öğrendiğinizde seçeceğiniz saati çok daha yakından tanıyor olacaksınız. Saate dair öğrenilmesi gereken en temel konuları öğrendikten sonra - ki bunlar mekanik saat nedir, quartz saat nedir ve mekanik ve quartz saat arasındaki farklar nedir gibi konulardır – artık saatin en önemli parçalarından bir tanesini öğrenmenin tam zamanı.

saat camı çeşitleri

Saat Camı Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Saat camı, saatlerin kasasının üstünde bulunan, hemen altında dijital ya da analog saat göstergelerinin bulunduğu şeffaf bir üst kapaktır. Bu şeffaf kapak hem saatin iç parçalarını korur hem de aynı zamanda göstergelerin mükemmel bir şekilde görünmesini sağlar. Saat camları temelde 5’e ayrılır. Mineral saat camı, safir saat camı, kristal saat camı, mika saat camı ve yansımasız antirefle saat camı. Kullandığınız saatin camını bilmek size aynı zamanda onu nasıl koruyabileceğinizin bilgisini de vermiş olur.

Mineral Saat Camı

Timberland Saat Mineral saat camıysa oldukça sert bir yapıya sahiptir. Temperleme işlemi ile sertleştirilir, kırılma ve çizilmeye karşı diğer camlara göre dayanıklı bir hale getirilir. Bu dayanıklılığı onu tabii ki çizilmez yapmaz ancak çizilmeye dayanıklı olduğu da söylenilebilir. Mineral cama yandan bakıldığında açık yeşil bir renkte olduğu görülür. Yansıması yüksek olan bu cam türü tozlanmaması ve kiri üzerinde tutmaması açısından temizliğe oldukça uygun bir camdır. Şeffaflığını yitirmeyecek olan bu cam kimyasal maddelere karşı da dayanıklıdır ancak yüksek aşındırma gücü olan hiçbir madde ile bir araya getirilmemelidir. Saat sektöründe safir camın muadili olarak kullanılır. Mineral camlı Timberland saatleri incelemek için: Timberland Mineral Camlı Saatler

Safir Saat Camı

Safir saat camı, mineral saatte olduğu gibi dayanıklı olarak bilinen bir camdır. Çiziklere ve kırılmalara karşı oldukça sağlam durabilen bu camı çizebilen en bilinen cisim elmastır. Safir saat camının bu kadar güçlü olmasının nedeni suni sentetik safirden yapılması ve 9 MOH’luk bir sertliğe sahip olmasıdır. Bu sertlik derecesi onu diğer camlara göre oldukça dayanıklı kılar. Safir camlı erkek saatleri incelemek için: Safir Camlı Erkek Saatler

saat camı çeşitleri nedir

Kristal Saat Camı

Kristal saat camı, safir ve mineral saat camının aksine daha hassas ve üretimi daha zor bir camdır. Yapısında %80’den fazla kurşun oksit bulunduran bu camın en büyük özelliklerinden bir tanesi kolay işlenebilmesi, ışığı doğru bir şekilde yansıtması ve yaymasıdır. Üretimi daha zor bir cam olması nedeniyle maliyetli bir cam olarak da bilinir. Bu nedenle zamanla kurşun oksit içermeyen kristal camlar da üretilmiştir. Şeffaflık ve berraklık konusunda diğer camlardan daha öne çıkar. Mineral camda yandan baktığımızda gördüğümüz yeşilliği bu camda görmek imkansızdır çünkü tamamen şeffaf bir yapıya sahiptir. Gerçek cam hissini bir üst seviyeye çıkaran bu camlar maalesef ki kolay çizilir.

Mika (Organik) Saat Camı

Casio Edifice Saat Bir tür demir oksit olan mika, kolay dilimlenebilen bir silikat grubuna verilen addır. Isıya karşı çok dayanıklı olan bu mineral sahip olduğu özellikler nedeniyle mutfak ısıtıcılarında ya da sobalarda da kullanılabilir. Yalıtkanlık seviyesi oldukça yüksek olan mikalar kondansatörlerde de kullanmasıyla bilinir. Organik cam olarak da bilinen mika camı aslında gün içinde onlarca kez görürüz çünkü arabaların camlarında da bulunur. Kırılır ama parçalanmaz olduğu için güvenli bir cam alternatifi olarak da bilinmektedir. Organik camlı Casio saatleri incelemek için: Casio Organik Camlı Saatler

Yansımaz Antirefle Saat Camı

Saatlerde yaşanabilen en temel sorunlardan bir tanesinin önüne geçmek amacıyla kullanılan camlardandır. Yansıtmama özelliğine sahip olduğu için özellikle dijital saatlerde hiç cam yokmuş hissini yaratması için magnezyum florür ile kaplanır. Böylece güneş ışınların geliş açısı ne olursa olsun saat mükemmel bir şekilde görünür.

Saat Camı Bakımı Nasıl Yapılır?

Saatinizin camını çiziksiz ve hasarsız bir şekilde uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız günlük ve haftalık saat camı bakımı yapabilirsiniz. Günlük yapabileceğiniz bakım akşam eve geldiğinizde ya da yatmadan önce saatinizi çıkarıp ona özel olan kutusuna camını silerek yerleştirmek olacaktır. Silme işlemini yaparken tüy bırakmayan ve çizmeyen bir bezle gerçekleştirmeniz gerekecektir. Gözlük silme bezlerinin en hassas ve yumuşak olanlarından bir tanesini saat silme beziniz olarak belirleyebilirsiniz. Eğer saatinizin camında çizik varsa çiziğin seviyesine göre profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Derin bir çizik ile hafif bir çiziğin giderilmesi işlemleri tamamen birbirinden farklı olacaktır. Saatinizi temizlerken hiçbir zaman için ağartıcı maddeler kullanmamanız gerektiğini de ekleyerek yazımızı sonlandırabiliriz.

Ana Sayfa

Menü

Sepetim

Profilim